Έλλειψη προσωπικού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Μεσσηνίας

05-08-2008
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό:
- Εσωτερικών

Θέμα: Έλλειψη προσωπικού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Μεσσηνίας

Πριν από λίγες μέρες δημοσιεύθηκε στις τοπικές εφημερίδες της Μεσσηνίας ανακοίνωση του Συλλόγου Πυροσβεστών Νομού Μεσσηνίας στην οποία καταγγέλλουν ότι παρ’ ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Μεσσηνίας, προχωρήσατε σε αποσπάσεις προσωπικού σε άλλες περιοχές και κυρίως στην Αττική.
Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσσηνίας στην τελευταία συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία μπορεί να αντιμετωπίσει συγχρόνως μόνο δύο πυρκαγιές στη Μεσσηνία.
Με δεδομένο το γεγονός ότι υπάρχουν λοιπόν τεράστιες ελλείψεις και την περσινή περίοδο η Μεσσηνία έζησε μεγάλες καταστροφές από τις πυρκαγιές, σας ερωτούμε:
α) Γιατί αποσπάσατε προσωπικό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσσηνίας, με αποτέλεσμα οι ελλείψεις να είναι πλέον πάρα πολύ μεγάλες;
β) Θα επαναφέρετε τους αποσπασμένους άμεσα ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί η Πυροσβεστική τουλάχιστον σε δύο πυρκαγιές συγχρόνως, όπως έχει σημειώσει και ο κ. Διοικητής της Πυροσβεστικής;
γ) Θα καλύψετε όλες τις κενές οργανικές θέσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Νομό Μεσσηνίας και πότε;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Νίκος Τσούκαλης

Μιχάλης Παπαγιαννάκης

Leave a Reply