Δημοσιεύσεις κατηγορίας 'Μάιος 2009'

Μέτρα ανάπτυξης της ηλιακής ενέργειας στον οικιακό τομέα

 08-05-2009
ΕΡΩΤΗΣΗ
 
Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
Ανάπτυξης
Οικονομίας και Οικονομικών
Θέμα: Μέτρα ανάπτυξης της ηλιακής ενέργειας στον οικιακό τομέα
 
 
 

 

Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πρόοδο των κρατών μελών στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (24/4/2009), η Ελλάδα παραμένει ουραγός στην ανάπτυξη των ΑΠΕ, ενώ δεν έχει σημειώσει καμία ουσιαστική πρόοδο τα τελευταία χρόνια.
 
Σε 1 μήνα περίπου, [...]

Το Δέλτα του Έβρου στη μαύρη λίστα της Συνθήκης Ραμσάρ

7/5/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό:
ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.
Θέμα: Το Δέλτα του Έβρου στη μαύρη λίστα της Συνθήκης Ραμσάρ
 
 
Λαθροθηρία, παράνομα κτίσματα, ελλιπή μέτρα φύλαξης, έντονη όχληση, υφαλμύρωση των υπόγειων υδάτων, διάβρωση και ρύπανση του εδάφους οδηγούν σε συνεχή μείωση του αριθμού σπάνιων ειδών πουλιών, καθώς και στη σταδιακή εξαφάνιση προστατευόμενων θηλαστικών.
Συγκεκριμένα, η κατάσταση στο Δέλτα του Έβρου, ένα εθνικό πάρκο [...]

Αναγκαιότητα άμεσης ανέγερσης δημόσιων νηπιαγωγείων στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος στο 4ο Δημοτικό Διαμέρισμα της Αθήνας

05/05/2009
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θέμα: «Αναγκαιότητα άμεσης ανέγερσης δημόσιων νηπιαγωγείων στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος στο 4ο Δημοτικό Διαμέρισμα της Αθήνας».
Η περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, η οποία υπάγεται διοικητικά στο 4ο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων, αποτελεί μία από τις πλέον πυκνοκατοικημένες και ιστορικές συνοικίες της Αθήνας, καθώς εκεί εντοπίστηκαν σημαντικά ευρήματα, [...]