Δημοσιεύσεις κατηγορίας 'Ομιλίες'

Λειψυδρία και τα μέτρα της αντιμετώπισής της

Ομιλία του Μιχάλη Παπαγιαννάκη, βουλευτή Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ στην επερώτηση δεκατεσσάρων Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σχετικά με τη λειψυδρία και τα μέτρα της αντιμετώπισής της.
03-11-2008
Κύριε Πρόεδρε,
όταν έγιναν οι προγραμματικές δηλώσεις της Κυβερνήσεως πριν από ένα χρόνο, είχαμε αφιερώσει πολλά -το μεγαλύτερο ίσως κομμάτι των παρεμβάσεών μας- σε θέματα οικολογικής προστασίας και αειφορίας. Και το μεγαλύτερο [...]

Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης σχετικά με τη Βίλα Ζωγράφου

18-10-2007

Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης, σχετικά με την αξιοποίηση της Βίλας Ζωγράφου κ.λπ..

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ (Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, με απόφαση του Νομάρχη Αθηνών το 2004 τροποποιήθηκε το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο του Δήμου Ζωγράφου στο οικοδομικό τετράγωνο «387» και από οικοδομήσιμος χώρος χαρακτηρίστηκε ως χώρος κοινόχρηστου πρασίνου. Ο χώρος αυτός είναι και [...]

Δευτερολογία στην επερώτηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σχετικά με τον αειφορικό ενεργειακό σχεδιασμό

29-02-2008
Δευτερολογία

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κύριε Υπουργέ, νομίζω ότι κάναμε μία πολύ καλή συζήτηση και σε βάθος και επί της ουσίας. Δεν σημαίνει βέβαια ότι θα βρίσκουμε συμφωνίες παντού. Εγώ, όμως, θα ήθελα να τα ξανασκεφθούμε ψύχραιμα όλα αυτά, μήπως βγάλουμε και κάποιο κέρδος, όχι ατομικό, αλλά κέρδος για την κοινωνία μας και τη χώρα μας.
Είπαμε [...]

Ομιλία στην επερώτηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.σχετικά με τον αειφορικό ενεργειακό σχεδιασμό

29-02-2008
Ομιλία στην επερώτηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σχετικά με τον αειφορικό ενεργειακό σχεδιασμό.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, συζητάμε για έναν ουσιαστικό και συνεκτικό ενεργειακό σχεδιασμό. Πάντα σ’ αυτήν τη χώρα είναι επίκαιρο θέμα. Αυτός περιλαμβάνει προφανώς –δεν θα μπω σ’ αυτά τα ζητήματα γιατί είναι προφανή- στόχους ασφαλούς και οικονομικού εφοδιασμού της χώρας, προστασίας του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα [...]

Ομιλία κατά τη συζήτηση του Γενικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης του Υπουργείου Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων.

Βουλή 23/06/2008
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κύριε Υπουργέ, εμείς λάβαμε μέρος σε αυτή τη διαδικασία ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α., καταθέσαμε προτάσεις, παρατηρήσεις. Σας τις παρουσίασε η συνάδελφός μου κα Φιλίνη, δεν θα επανέλθω επ’ αυτών, είναι πλήρεις. Απλώς θέλω να συμπληρώσω και να τονίσω ορισμένα απ’ αυτά τα σημεία.
Είμαι μεταξύ εκείνων που στείλαμε στον Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. – δηλαδή [...]

Ομιλία στην επερώτηση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς σχετικά με τα «Μέτρα αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών και αποτελεσματική δασοπροστασία»

02-06-2008
Ομιλία στην επερώτηση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς σχετικά με τα «Μέτρα αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών και αποτελεσματική δασοπροστασία».
Κύριε Πρόεδρε, έχω την πολύ δυσάρεστη αίσθηση του μπαγιάτικου. Επαναλαμβάνουμε την ίδια ακριβώς κουβέντα που κάναμε πέρυσι και στη Βουλή και εκτός Βουλής αλλά και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Από πέρυσι μέχρι τώρα αλλαγές σε σημαντικά πράγματα δεν είδαμε. Κάτι [...]

Ομιλία στην επερώτηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σχετικά με τη δημιουργία πάρκων πρασίνου στις περιοχές Ελληνικό, Γουδή και Ελαιώνα.

07-04-2008
Ομιλία στην επερώτηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σχετικά με τη δημιουργία πάρκων πρασίνου στις περιοχές Ελληνικό, Γουδή και Ελαιώνα.
Κύριοι συνάδελφοι, προφανώς προσυπογράφω όσα η πρώτη επερωτώσα είπε και δεν θα τα επαναλάβω. Επειδή όμως πολλές φορές οι προτάσεις και οι διεκδικήσεις μας χαρακτηρίζονται ως υπερβολές, θα ήθελα να σας πω –για να παραμερίσουμε τις λεπτομέρειες των πραγμάτων- [...]

Ομιλία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης: «Μέτρα για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης των κτιρίων και άλλες διατάξεις»

06-05-2008
Ομιλία  στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης: «Μέτρα για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης των κτιρίων και άλλες διατάξεις».
Κυρία Πρόεδρε, ακούγοντας τη συζήτηση και προτού μιλήσει ο Υπουργός, παίρνω το θάρρος να κάνω αυτήν την παρέμβαση, γιατί ελπίζω να έχω και μία αντίδρασή του.
Αναρωτιόμουν πού οφείλεται αυτή η αίσθηση που έχει κανείς όταν παρακολουθεί την [...]

Συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης, σχετικά με τη λειτουργία και τον έλεγχο των σφαγείων στη χώρα μας

18-02-08
Συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης, σχετικά με τη λειτουργία και τον έλεγχο των σφαγείων στη χώρα μας κ.λπ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ (Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων): Κυρία Πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι, καταβάλλουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια στη χώρα να εκσυγχρονίσουμε τη σφαγειοτεχνική μας υποδομή. Θέλω να σας πω ότι σε όλη τη χώρα γίνονται επενδύσεις, έτσι ώστε είτε να [...]

Συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης, σχετικά με την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αυτισμό

13-12-2007
Συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης, σχετικά με την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αυτισμό κ.λπ..
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ (Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων): Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.
Κύριε συνάδελφε, θα συμφωνήσω μαζί σας ότι στο θεσμικό πεδίο υπάρχει άρτια ανάπτυξη των δομών και των μέτρων πολιτικής, δομές που πρέπει να λειτουργούν και μέτρα που πρέπει να εφαρμόζονται.
Οι [...]