Είναι ανάγκη πλέον να περιορίζουμε τις εξαγγελίες και να αυξήσουμε τα πεπραγμένα, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με «πράσινες» πολιτικές.

 

05-03-2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό: Ανάπτυξης

 

ΘΕΜΑ: Είναι ανάγκη πλέον να περιορίζουμε τις εξαγγελίες και να αυξήσουμε τα πεπραγμένα, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με «πράσινες» πολιτικές.

 

Στο πλαίσιο του 26ου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), εξαγγέλθηκε η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες ιδιωτικών κτιρίων με άδεια μηχανικού και αποφασίστηκε το κόστος επιθεώρησης για την χορήγηση ενεργειακού πιστοποιητικού να έχει ανώτατη τιμή 1 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και κατώτατη αμοιβή για τον ενεργειακό επιθεωρητή στα 100 ευρώ για τις ανεξάρτητες κατοικίες .

Μετά το πέρας της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για το Περιβάλλον στις 20/02/2009 ακολούθησαν εξαγγελίες περί επί μέρους προγραμμάτων του υπουργείου για την επιδότηση αντικατάσταση καυστήρων, την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και ένα πρόγραμμα χορήγησης κουπονιών στους ιδιοκτήτες κατοικιών, στα νοικοκυριά, για την απόσυρση παλαιών, ενεργοβόρων οικιακών συσκευών.

Επειδή το «υποθέτω» κατά δήλωση του κ. Υπουργού Ανάπτυξης «θα έρθουν χρήματα από το ΚΠΣ και θα είμαστε, υποθέτω, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα σε θέση να παρουσιάσουμε συγκεκριμένες προτάσεις» αφήνει μεγάλα χρονικά περιθώρια που παραπέμπουν στις καλένδες.

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

- Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των παραπάνω εξαγγελιών;

 

Oι ερωτώντες βουλευτές

 

 

Μιχάλης Παπαγιαννάκης

 

 

Νίκος Τσούκαλης

Leave a Reply